– 13 juni 2023

Woontoren stationsentree UWV-locatie Nijmegen

wrk in progress 25 maart 2020

ontwikkeling masterplan voor Royal Huisman in Achtersluispolder

Knevel Architecten werkt aan een raamwerk voor de toekomstvisie van de gehele plot van Royal Huisman in Zaandam. De toekomstvisie dient te passen binnen de ontwikkelstrategie voor de Noordelijke ZaanIJ-oevers om van het deelgebied Achtersluispolder een gemengd woon-werkgebied te maken binnen het deelgebied ‘Nautisch kwartier’.

het wrk team bezocht twee werken in uitvoering: het nautisch coördinatiecentrum voor Port of Amsterdam en het Multi Traffic Point in Hoorn.

wrk in progress 6 januari 2020

fabricage modulaire gevel Port of Amsterdam

De houtconstructie wordt opgebouwd uit houten modulaire elementen, geprefabriceerd in de fabriek van Dupac. Daardoor sond het casco in drie weken. Lees meer

wrknemers 6 november 2019

John van de Weg

wrk in progress 27 september 2019

RUNNER UP tender ‘cluster 1 Bosrijk Eindhoven’

WRK Architecten heeft met een inspirerend team gewerkt aan een tender, uitgeschreven door de gemeente Eindhoven, voor de ontwikkeling van een woongebouw in de wijk Bosrijk.

Bosrijk is een bijzondere omgeving vol met natuur, gelegen tussen Park Meerland en het Beatrixkanaal. Onze ambitie was om een circulair, duurzaam en natuurinclusief gebouw te ontwerpen. Een gebouw dat niet alleen is geïntegreerd in het landschap, maar ook een bijdrage levert aan een gezonde en biodiverse leefomgeving. Lees meer

wrknemers 30 augustus 2019

team versterkt met 3 associates

WRK Architecten heeft zijn managementteam uitgebreid. Oprichter Gert Jan Knevel en partners John van de Weg en Benjamin Robichon worden sinds kort vergezeld van drie associates: Barbara Dirks, Rob Dekker en Naud Schroeder.

Alle drie hebben vele projecten geleid binnen het bureau. Naast het versterken van het managementteam en het leiden van projecten zullen de nieuwe associates zich elk richten op een specifiek werkgebied.

Barbara heeft, naast een bachelor Industrieel Ontwerpen, in 2012 haar master Architectuur aan de TU Delft cum laude behaald. In 2014 is ze in dienst gekomen bij Knevel Architecten waar ze zich vooral toelegt op tenders, conceptontwikkeling en stedenbouwkundige visies waarbij de aandacht ligt op de maatschappelijke thema’s: natuurinclusiviteit, duurzaamheid, gebruik en publieke ruimte.

Naud is in het bezit van twee mastergraden in de architectuur, van de TU Delft en het Pratt Institute in New York. Na werkzaam te zijn geweest bij o.a. Van Herk & De Kleijn Architecten, heeft hij samen met Rozemarijn de Jong van 2007 t/m 2016 een eigen bureau gehad, SJO architecten. Sinds 2016 is Naud werkzaam bij WRK Architecten waarbij de nadruk ligt op conceptbewaking, (integraal) ontwerp en de digitale werkmethodiek binnen het bureau.

Rob studeerde Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool en is in 2006 afgestudeerd aan de TU Delft in de studierichting Urban architecture/Hybrid buildings. Sinds 2006 is hij, inmiddels als architect/project manager, werkzaam bij WRK Architecten. Rob houdt zich hoofdzakelijk bezig met de technische uitwerking van het ontwerp, projectmanagement, contractvorming en directievoering. Rob is BREEAM-NL Expert Nieuwbouw en Renovatie.

wrk in progress 7 juni 2019

klimcentrum voor buurt en stad

Nieuwegein krijgt een nieuwe Klim- en Bergsportcentrum! In opdracht van Mountain Network werkt WRK Architecten aan het ontwerp hiervan. Het sportcentrum maakt onderdeel uit van het plan voor wijk Hoeverijk, dat bestaat uit 170 woningen en appartementen.

De ambitie is om een Klim- en Bergsportcentrum met internationale allure te realiseren. Een bruisende omgeving met een unieke mix van functies voor zowel de buurt als stad. Lees meer

wrk in progress 8 april 2019

verblijven in cultuurhistorisch landschap Wieringen

WRK Architecten ontwerpt Hotel Waddenpoort in Den Oever, een startpunt om de omgeving te verkennen. Het restaurant op de bovenste verdieping biedt panoramisch uitzicht over deze omgeving: de Afsluitdijk, werelderfgoed de Waddenzee en het cultuurhistorische landschap Wieringen.

Het gebouw is een visitekaartje voor haar omgeving, ingebed in het landschap. De structuur en materialisatie zijn geïnspireerd op de traditionele kenmerkende houten schuren van Wieringen.

Het hotel heeft een volwaardig programma om een breed publiek te kunnen faciliteren: 100 kamers, een fitnessruimte, entreeruimte met lounge, vergaderruimtes, eetzaal en een restaurant.

Het is de ambitie om een duurzaam, modulair en circulair gebouw te realiseren. Onderdeel hiervan is het bouwen met modulaire units die verschillende functies kunnen huisvesten. Vergaderruimtes kunnen bijvoorbeeld worden getransformeerd naar hotelkamers indien de vraag naar verblijf toeneemt.

wrkbespreking 31 maart 2019

publicatie in Adaptive Reuse for Living

De transformatie van het kantoorgebouw van Dudok naar studentenwoningen is opgenomen in het architectuurboek Adaptive Reuse for living.

wrk in progress 22 maart 2019

amfitheater voor de Waddenzee

In Den Oever wordt de 900 meter lange Havendijk verhoogd, WRK Architecten maakte een ontwerp dat niet alleen functioneel is, maar ook kwalitatieve openbare ruimte maakt. De treden aan de waterzijde van de dijk hebben niet alleen een golfreducerende werking, maar vormen tevens een amfitheater (tribune) met zicht over de haven en de Waddenzee.

WRK Architecten maakte in 2012 een Richtlijn Ruimtelijke Inpassing voor het verhogen van de Havendijk in Den Oever. Deze richtlijn diende als uitgangspunt voor de engineering en ontwerp, uitgevoerd door Arcadis. Aannemer Van Oord Nederland BV heeft de tender gewonnen en is in 2017 begonnen met de uitvoering in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

wrknemers 14 maart 2019

Benjamin Robichon gekozen tot lid van de BNA ledenraad

We zijn trots om te berichten dat Benjamin Robichon, architect/partner, voor de komende drie jaar deel uitmaakt van de BNA ledenraad.

Met dank aan de BNA en felicitaties aan de andere 23 leden.
BNA website

wrk in progress 22 februari 2019

nieuw leven voor voormalige telefooncentrale

We wrken aan een voorstel om de voormalige telefooncentrale in Amsterdam een nieuw leven in te blazen. Dit bijzondere gebouw bestaat uit twee gezichten met elk een eigen status. Een rijksmonument aan de zijde Singel en een rijksbeschermd stadsgezicht aan de zijde Herengracht. Het nieuwe programma is nog niet gedefinieerd. Over de meest voor dit gebouw geëigende functie wordt op dit moment nog nagedacht.