– 14 mei 2024

wrk climate officieel gelanceerd

wrkbespreking 2 maart 2022

Podcast De Architect

De haven is dé plek voor circulariteit, is de boodschap van architect Barbara Dirks, WRK Architecten. Ze is te gast in een nieuwe aflevering van ‘Merel en Tracy praten door’. Met twee projecten in de werkende haven van Amsterdam laat ze zien hoe circulariteit, zichtbaarheid van materialen, en een warm interieur samenkomen. “Als je vanaf het water thuiskomt, wordt je ontvangen door het interieur”.

Podcast de Architect: Merel en Tracy praten door
In aanloop naar de komende kwartaaluitgave van de Architect in maart luister je samen met hoofdredacteur Merel Pit en journalist Tracy Metz naar verhalen van architecten, ontwerpers, opdrachtgevers en denkers.
Voor het maartnummer van de Architect duiken ze in het thema: Van haven tot stad. “De stad rukt op, de haven schuift op. Waar is nog plek om te wonen? Nou, in de haven!”.

wrkbespreking 18 november 2021

wrk in progress

We kijken terug op een fantastisch evenement bij ons op kantoor. Dank aan onze opdrachtgevers, partners, overheden en team voor de mooie opkomst en samenwerking tot nu toe.

We presenteerde een selectie van 10 lopende projecten, een diversiteit in schalen en fases. Het ging ons die dag juist niet om het eindproduct maar vooral om hoe wij met elkaar aan het werk gaan!

In het bijzondere nog dank aan onze gastsprekers Fred Schoorl directeur BNA, Thijs de Zeeuw natuur optimist - artist in residence Arcam Architectuurcentrum Amsterdam en Gert-Jan Rozemeijer van Lüning, Ingenieurs in houtconstructies voor de inspirerende woorden.

Wellicht tot volgend jaar!

foto's: Leonard Faustle

wrkbespreking 12 november 2021

Kantoorgebouw van het jaar 2021

Het Nautisch Coördinatie Centrum Port of Amsterdam is Kantoor gebouw van het jaar 2021!

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Architectenweb Awards 2021, op woensdagavond 10 november in het Keilepand in Rotterdam, is bekendgemaakt dat de titel voor Kantoorgebouw van het Jaar 2021 gaat naar het Nautisch Coördinatie Centrum Port of Amsterdam.

Volgens de jury:

  • het gebouw is een landmark in de omgeving
  • eenvoudige en beheerst met tegelijkertijd een zekere radicaliteit
  • hoog ingezet op de circulariteit en duurzaam houtbouw
  • een warme ontmoetingsplek dat echt past bij deze gebruiker
  • het kantoorgebouw wordt, naast een plek om vanuit te werken, steeds meer een ontmoetingsplek, en dit ontwerp illustreert dat ten volste, ziet de jury.

Dank aan de jury Suzanne Ellis, Frederik Vermeesch, Silvie Bruijning, Gijs Baks, Eline Strijkers en Ingrid van der Heijden!

wrkbespreking 13 september 2021

nominatie Kantoorgebouw van het jaar 2021

Het Nautisch Coordinatie Centrum van Port of Amsterdam is genomineerd voor Kantoorgebouw van het Jaar als onderdeel van de Architectenweb Awards 2021. De onafhankelijke jury beoordeelde de inzendingen op de thema’s maatschappelijke relevantie, vakmanschap en vernieuwing.

“De jury vindt dat het coördinatiecentrum voor de havendienst op eenvoudige en beheerste wijze ontworpen, met tegelijkertijd een zekere radicaliteit die ze waardeert. De industriële uitstraling van de buitenzijde past geheel in de rauwe havenomgeving; hierin hebben de architecten een boeiende uitsnede gemaakt, die het pand opeens onderscheidend maakt. Het interieur heeft een aantrekkelijke ruimtelijkheid en een slimme indeling; de trap is een sterk ontworpen onderdeel. De jury kan zich voorstellen dat medewerkers van de verschillende diensten zich alle prettig en behaaglijk voelen in het interieur. De constructie uit modulaire, geprefabriceerde elementen van FSC-hout is demontabel; ook dat waardeert de jury.”

In november wordt de winnaar van het kantoorgebouw van het jaar bekend gemaakt.

lees meer over het project

wrkbespreking 7 januari 2021

Nautisch Coördinatie Centrum in Houtblad

'Wij bij WRK werken graag met hout. Het is prettig materiaal, comfortabel, en het is natuurlijk door de CO2-opslag geweldig duurzaam. Bovendien kun je dit gebouw betrekkelijk eenvoudig demonteren.'

De redactie van het Houtblad maakte ook een filmpje van haar bezoek aan het pand.

Lees hier meer over het project.

wrkbespreking 16 december 2020

Nautisch Coördinatie Centrum in BNA architecten jaarboek

wrkbespreking 31 maart 2019

publicatie in Adaptive Reuse for Living

De transformatie van het kantoorgebouw van Dudok naar studentenwoningen is opgenomen in het architectuurboek Adaptive Reuse for living.

wrknemers, wrkbespreking 2 november 2018

lezing aan studenten Royal Danish School of Architecture

Benjamin Robichon heeft een groep studenten van de Royal Danish School of Architecture rondgeleid en verteld over de opgave om van het karakteristieke kantoorgebouw van Dudok studentenwoningen te maken.