National Climbing Centre Nieuwegein

maatschappelijke functie voor buurt en stad

Nieuwegein krijgt een nieuwe klim- en bergsportcentrum. In opdracht van Mountain Network werkt wrk architecten aan het ontwerp van het National Climbing Centre Nieuwegein. De nieuwe multifunctionele sportfaciliteit maakt onderdeel uit van het plan voor wijk Hoeverijk, dat bestaat uit 170 woningen en appartementen.

Het totale programma van ruim 3.500m² zal bestaan uit klimmen, klauteren en ondersteunende maatschappelijke functies zoals retail, fysiotherapie, BSO en horeca.

Het klimcentrum is een bruisende omgeving met een unieke mix van functies voor zowel de buurt als stad. Zoals het publieke plein aan het water, dat ook fungeert als centraal wedstrijdplein bij evenementen.

De tribune vormt een verbinding tussen verschillende klimdisciplines. Routing is een geïntegreerd onderdeel van de klimbeleving.

Het interieur is een integraal onderdeel van het ontwerp en bevat een aantal beeldbepalende ruimtelijke elementen, zoals de tribune, de hoofdtrap, en bar.

opdrachtgever
Mountain Network
ontwerpteam
Benjamin Robichon, Barbara Dirks, Yan Hang Lo, Agnieszka Panasiuk
locatie
Blokhoeve, Nieuwegein
kavelgrootte
2.465 m²
vloeroppervlak
3.900 m²
start ontwerp
februari 2019
status
ontwerp

expertise in ontwerpen voor sport functies