duurzaam tankstation

nieuwbouw te Den Oever

Het tankstation bevindt zich op een prominente locatie op het bedrijventerrein tussen de N99 en de Havenweg te Den Oever. Vanwege de potentiële ontwikkeling van de regio is een ordening geïntroduceerd die de wekelijkse of zelfs dagelijkse gewoonte van het tanken vermengt met verhuur en reparatie van fietsen en kantoorruimte. Deze ontwikkeling stelt uitgangspunten als duurzaamheid, specifieke ambachten en vaardigheden uit de regio en klimaatneutraal bouwen centraal. Het plan zet op een langgerekt kavel een ‘envelop’ met een complex programma neer.

De ‘envelop’ is ontworpen als een gelaagde gevel, met gekleurde beplating en houten delen. Hierdoor ontstaat er reliëf in de gevel en kan de gevel de kenmerkende bedrijfskleur op een subtiele manier naar buiten toe laten uitstralen.

“uitnodigend naar de Havenweg en daaraan functioneel gerelateerd, goed zichtbaar en beleefbaar vanaf de rijksweg N99”

In de tankshop zijn CLT wanden toegepast. Daarnaast zijn de vloeren en daken zijn uitgevoerd in kerto ribben elementen. De houten constructie draagt bij aan een duurzaam en klimaatneutraal tankstation.

opdrachtgever
Meko op- en overslag BV
ontwerpteam
Benjamin Robichon, Dirk Jan Schaap, Ramon Acha Valls, Jacques van Adrichem, Murat Fedakar, Yusuf Özer, Dennis Glazemaker
bouwmanagement
Knevel Architecten BV
adviseurs
ABT BV; Herman de Groot Ingenieurs
hoofdaannemer
Gebroeders Lowik Bouw- en Betonbedrijf
locatie
Havenweg 2, Den Oever
kavelgrootte
3.840 m²
vloeroppervlak
720 m² tankstation, 512 m² winkel en wasstraat, 360 m² kantoor
oplevering
september 2012