Multi Traffic Point Hoorn

eerste food en automotive court van Nederland

In opdracht van MTP Zevenhuis BV heeft wrk architecten het eerste Multi Traffic Point (MTP Hoorn) van Nederland ontworpen, een integraal ontworpen food en automotive court. Deze nieuwe plek bestaat uit diverse horecagelegenheden, een tankstation en een autowasstraat. Het plan bestaat uit een heldere structuur van logistiek, groene inrichting, terrassen en gebouwen.

Reclame-uiting, kleuren en materialen zijn op strategische plekken ingezet, zodat er een helder beeld ontstaat in de publieke ruimte. De eenheid van het complex wordt hierdoor gewaarborgd en de verschillende gebieden in de publieke ruimte worden door de reclame-uitingen en kleuren gekarakteriseerd.

Het geheel wordt verbonden door een luifel en een uniform gevelontwerp. De reclametoren, een markant element in dit geheel, is zowel een landmark voor MTP Hoorn als een begeleidend element voor de bezoekers van het plan.

“Door het inzetten van grastegels, groene terrassen en de landschappelijke zone rondom; is de beleving voor de bezoeker die uit de auto stapt aangenaam.”
opdrachtgever
MTP Zevenhuis BV
ontwikkeling
Ontwikkeladviseur BV
ontwerpteam
Benjamin Robichon, Naud Schroeder, Yan Hang Lo, Sjoerd van de Reep
adviseurs
Pieters Bouwtechniek (constructie), Huygen (installaties)
aannemer
Aannemingbedrijf Dozy
locatie
Zevenhuis
kavelgrootte
17.400 m²
vloeroppervlakte
3.450 m²
opgeleverd
juni 2020