Amsterdamse begroeide gevel

tender 44 appartementen midden segment huur

Ons voorstel is gebaseerd op het creëren van een robuust en duurzaam gebouw. Met de Linné willen wij bijdragen aan een gezonde buurt en een duurzame stad. Het doel is om met de Linné zowel een aangename woonomgeving te creëren als een hoogwaardige openbare ruimte. Het ontwerp doet dit door een divers aanbod van woningtypen in combinatie met een reeks gemeenschappelijke ruimtes voor ontmoeting, rust, zorg en spel.

In het ontwerp is veel ruimte mee ontwerpen voor planten en dieren. En zijn de private ruimtes zo ontworpen dat ze een sterke relatie hebben met de omgeving en de stedelijke ecologie.

ecologische brug

vanuit deze ruime stadswoning hebben de bewoners zicht op de ecologische brug die het woonblok aan de oostzijde verbindt

panoramaraam

de kleinere studios liggen aan de galerij, waar een grote schuifpui de bewoners ruim zicht op de binnentuin biedt

portiekwoning

door de woningen 50 cm boven straat niveau te leggen ontstaat een intermediaire ruimten tussen binnen en buiten, privé en publiek

“vanuit de woning is de biodiversiteit aan de noordgevel te zien”
opdrachtgever
De Nieuwe VOC
ontwerpteam
Banjamin Robichon, Barbara Dirks
in samenwerking met
Natuuroptimist, Donkergroen, Gerrie Starreveld
locatie
Polderweg 1, Den Oever
kavelgrootte
1.368 m2
vloeroppervlak
4.107 m²
start ontwerp
maart 2018
status
tender tweede prijs