studentencomplex Delft

wonen op het campus

Aan de Balthasar van der Polweg, de groene as volgens het stedenbouwkundig plan, is de locatie van het nieuwe studentencomplex voorzien. De opdracht is een bouw van 146 studentenwoningen op de campus van de TU-Delft.

het ontwerp

Vanuit een door Plegt-Vos ontwikkeld systeem van studentenunits is er een gebouw ontworpen die rekening houdt met de lineariteit van de groene as en het achtergelegen studentencomplex van Carel Weeber.

“Het gebouw geeft een aantwoord op de stedenbouwkundige situatie van de kampus met collectieve functies en de groene karakter verder versterken”
Benjamin Robichon

De architectonische expressie moet de monotone reactie van de repetitie van units voorkomen. Door een continue vlakverdeling te maken van ramen en beplating, versterkt door een horizontale geleding van omega-profielen, komt er een horizontale continuïteit en expressie in de gevel. Op het dak bevindt zicht een groot gemeenschappelijk terras en een ‘groen’ dak.

Het ‘fietsenpodium’ of stedelijk erker als uitbreiding van het gebouw is direct gerelateerd aan de openbare ruimte en is over gedimensioneerd om de ruimte meervoudig te kunnen gebruiken. De directe relatie tussen gebouw en openbare ruimte, maakt het gebouw een onderdeel van de campus. Naast het fietspodium, waar de bewoners fietsend het gebouw binnen komen, bevinden zich op de begane grond tevens de collectieve functies en gemeenschappelijke ruimte.

opdrachtgever
DUWO (besloten prijsvraag)
ontwerpteam
Benjamin Robichon, Daniël Grünberg, Ramon Acha Valls, Tuofu Hu, Loran Kampen
locatie
Balthasar van der Polweg Noord, Delft
kavelgrootte
1.290 m²
vloeroppervlak
5.480 m²
ontwerp
november 2011

zou je meer willen weten over het studentencomplex Delft?

neem contact met Benjamin!