interieur voor innovatiehub Prodock 2.0

circulair materiaalgebruik

In het meest circulaire gebouw van de Amsterdamse haven hebben wij vijf interieur elementen ontworpen van circulaire materialen. Om een draad door het hele gebouw te creëeren, hebben wij ervoor gekozen om het interieur oranje te maken: Deze kleur contrasteert sterk met de houten constructie van het gebouw.

De elementen zijn ontworpen vanuit verschillende functies. Elke element is een samenstelling van meerdere materialen om het rondom interesant te maken, echter, altijd in de oranje kleur. Een pantryblok voor de kantine met bijhorende afvalsplek, en miva-toilet met een koffiehoek. In het entree komt een groot logo in samenspel met de gepoedercoate trap. Op de verdieping komt er een zitmeubel met waterpunt op de brug.

7

duurzame materialen

materiaal

Keukenblok in de kantine. En houten skelet bekleed met een semi-transparant plasticplaat van PyraSied.
De keukenkastjes worden gemaakt van multiplex biolaminaat van HuisVeendam in een oranje rijstschil uitvoering. Als keukenblad gebruken wij een product van Diggels, dat bestaat uit oude dakpannen en baksteen.

In de kantine komt ook een element voor afvalcontainers, deze wordt gemaakt van een subtiele multiplex constructie met een afwerking van biolaminaat van HuisVeendam, wederom de oranje rijstschillen, passend bij het keukenblok en de houten constructie van het gebouw.

Voor het MIVA-blok hebben wij een akoestisch vilt gekozen van Easyfelt, in combinatie met een solide plastic plaat van Ecoland marlan. Deze gebruiken wij als wandbekeleding en aanrechtsblad.

opdrachtgever
Port of Amsterdam
ontwerpteam
Barbara Dirks, Hanna Blomquist, Hale Aktas, Hannah Wessels
locatie
Beringhaven, Amsterdam
start bouw
zomer 2023