kern van de zaak

nieuwe werkomgeving voor ICTRecht

Knevel Architecten heeft een programmatische kern ontworpen die de ruggengraat vormt voor de 520m2 kantoorvloer. Functies zoals noodtrappenhuis, garderobe, berging, printerruimte, pantry en keuken zijn in deze kern geplaatst, vormgegeven als een massief element met goudgele uithollingen. Ook verblijfsplekken maken deel uit van de kern, zoals twee stilteruimtes, de lobby en informele werkplek. Daarmee is de kern niet alleen de functionele ruggengraat van het kantoor, maar ook een ruimtelijk verbindingselement.

Rondom de kern liggen de kantoren, vergaderruimtes en bijeenkomstruimte. De verdiepingshoge puien vormen een geluidsbuffer en laten tegelijkertijd daglicht toe tot in het midden van de kantoorvloer. Dit licht, samen met de groene wanden en eikenhouten bekleding geven het kantoor een natuurlijke en duurzame uitstraling.

“de informele werkplek vormgegeven als een picknicktafel nodigt uit voor kort overleg”
Benjamin Robichon
opdrachtgever
ICTRecht
ontwerpteam
Benjamin Robichon, Barbara Dirks, Eraldo Brandimarte, Emmanuelle Lepinay
aannemers
Hoogewerf Bouw BV, B&S Projectafbouw, Adrichem Interieurbouw
locatie
Jollemanhof 12, Amsterdam
vloeroppervlak
520 m²
oplevering
oktober 2016